activiteiten

 ACTIVITEITEN
Op deze pagina vindt u verslagen van activiteiten die in 2023 en 2024 hebben plaatsgevonden en aankondigingen van wat er nog in het verschiet ligt voor dit jaar:


 

Klaverjassen


Elke 14 dagen is er op donderdagmiddag om 13.30 uur in Het Gouden Hoofd een klaverjas-middag met leuke prijsjes. De ledenprijs is nu nog € 4,-. Het seizoen '23-'24 zit er alweer op. We sluiten op 2 mei af met de klaverjasmarathon. Na de zomer starten we op 19 september. De ledenprijs is € 5,- ; niet-leden betalen € 7,50 per keer. Loop gerust een keer binnen of informeer vooraf bij Jan Schutte; 0229–232752. 

 

Eerstvolgende activiteit in Het Gouden Hoofd

Groot feest op 25 mei:
Ons 60-jarig jubileum!
Het wordt een prachtig feest op zaterdag-middag vanaf 14.00 uur (inloop vanaf 13.30 u). Lekkere hapjes en drankjes en natuurlijk veel muziek en een verrassende terugblik op ons oprichtingsjaar 1964. Het geheel wordt afgesloten met een heerlijk dinerbuffet! De muziek wordt verzorgd door Paul Vlaar; dan weet je dat het goed zit!
ScreenHunter 422

Lees meer …

 

Zomerfietstocht vrijdag 2 augustus

Een fietstocht van 37,5 km door het prachtige West-Friese landschap, bestemd voor elektrische en “gewone” fietsers (scootmobielen mogen natuurlijk ook meedoen). We gaan niet met een grote groep op pad. Je kunt alleen, met z’n tweeën of met een groepje van bijv. vier of zes personen starten en in je eigen tempo het traject rijden aan de hand van een duidelijke routebeschrijving. Ongeveer halverwege – bij de “stempelpost” – kun je genieten van een kop koffie of thee met gebak.

Lees meer …

 

17 april 2024: Het Levenstestament

MrSimoneAlsemaVanDuin
Veel belangstelling was er voor de uitleg van Mr Simone Alsema-van Duin over het Levenstestament. Anders dan bij het “gewone” testament regelt u hiermee zaken die vóór uw overlijden aan de orde zijn. Dat kan van belang zijn als u in de ouderdom door dementie of een andere ernstige ziekte niet meer in staat bent om uw zaken te behartigen. Denk bijv. aan de verkoop van uw huis als u in een verpleeghuis wordt opgenomen.

Lees meer …

 

Oorlogsmuseum Medemblik

Woensdagmiddag 21 februari reed een volle bus Blokkerders naar Medemblik om het Oorlogsmuseum te bezoeken.  We werden ontvangen in de "Bevrijdingszaal", waar we koffie met "oorlogstaart" kregen.
Klik onder de foto op "Lees meer" om meer over dit uitstapje te lezen.

Oorlogsmuseum 3

Lees meer …

 

"Echt of Nep"

Op 17 januari hadden we een belangwekkende themamiddag, verzorgd door Martin Pennekamp (Rode Kruis). Het ging over de vele manieren waarop criminelen ons misleiden, vooral via de computer en de (mobiele) telefoon, maar ook gewoon aan de deur. Klik voor een overzicht van de presentatie op "Lees meer" onder de foto.
EchtOfNep 1

Lees meer …

 

"Gewoon" drinkwater 11 oktober '23

Veel interessants was er te horen en te zien op11 oktober. Wie wist dat Blokker in 1925 waterleiding kreeg nadat de gemeenteraad eerder twee keer had besloten, dat zoiets niet nodig was? Niet alleen over het verleden wist Walter Eggers veel te vertellen. Vandaag-de-dag gebruiken we 128 liter water per persoon per dag. Waarvan 46 liter om te douchen en 30 om de WC door te spoelen. Hoezo drinkwater? Klik onder de foto op "Lees meer".
VanLennep

Lees meer …

 

Kees Schilder over Opera 17 nov. '23

We wisten het wel, maar waren toch weer verrast: niemand kan zo boeiend en amusant vertellen over opera als Kees Schilder uit Volendam! Weer liet hij ons prachtige, maar ook verrassende geluidsopnamen horen. Klik voor een verslag van deze middag op de "Lees meer" onder de foto.
KeesSchilder

Lees meer …

 

Ons Kerstfeest 2023

Het was een bijzonder mooie, feestelijke dag op 22 december in Het Gouden Hoofd; ons kerstfeest met de band "The Glory Singers". Klik voor het verslag met foto's op "LEES MEER" onder de foto.
Frontpage

Lees meer …

 

Artsen zonder Grenzen

ScreenHunter 272
Indrukwekkend. Dat is het woord voor alles wat Wouter van Empelen op 27 september vertelde en liet zien over het werk van “Artsen zonder Grenzen”. Hij werkte van 1991 tot 2016 voor de organisatie als “Head of Mission” in verschillende landen.
ScreenHunter 274

Lees meer …

 

Dagtocht juni 2023

Selectie 2
Op 28 juni was het dan zover: onze dagtocht! Een bus vol blije Blokkerders reisde Oostwaarts voor een bezoek aan de tuin "Ampie’s Berg" in ’t Harde, en aan de zandsculpturen-tentoonstelling in Garderen. Voor het (foto-)verslag van deze dag klikt u onder de foto op “Lees meer…”.
Selectie 4

Lees meer …

 

Kaasboerderij Simonehoeve

Kaasboerderij 2Op woensdag 22 februari gingen we met 37 leden per bus naar Katwoude om een bezoek te brengen aan de Simonehoeve, één van de toeristische kaasboerderijen van dit dorp. Na ontvangst met koffie/thee en cake met slagroom volgde een lezing over kaas maken en kaas in het algemeen .
Kaasboerderij 1

Lees meer …

 

Pubquiz 19 april 2023

Het was een amusante en interessante middag waarop de pubquiz werd gepresenteerd door Bas Manshanden en Peter Takken. Verdeeld over zeven tafeltjes van vier à vijf personen konden we uiteenlopende vragen beantwoorden, die op het scherm werden geprojecteerd en vaak voorafgegaan door komische of nostalgische videofilmpjes.
Pubquiz 1

Lees meer …

 

Westfries Collectief

WFcollectief 1Het was gezellig vol op zaterdag 13 mei. Veel leden waren gekomen voor de conference en liedjes van René Steens; komische verhalen en pikante moppen, verteld in smeuïg Westfries. De medleys van vooral Amsterdamse liedjes werden uit volle borst meegezongen. Na het optreden genoten we van een uitstekende maaltijd.
WFcollectief 8

Lees meer …