activiteiten

 ACTIVITEITEN
Op deze pagina vindt u verslagen van activiteiten die in 2023 en 2024 hebben plaatsgevonden en aankondigingen van wat er nog in het verschiet ligt voor dit jaar:


 

Klaverjassen


Elke 14 dagen is er op donderdagmiddag om 13.30 uur in Het Gouden Hoofd een klaverjas-middag met leuke prijsjes. Het seizoen '23-'24 zit er alweer op. Na de zomer starten we op 19 september. De ledenprijs is € 5,- ; niet-leden betalen € 7,50 per keer. Loop gerust binnen op 19 september of informeer vooraf bij Jan Schutte; 0229–232752. 

 

Eerstvolgende activiteit in Het Gouden Hoofd

Over Valpreventie.
We weten het allemaal wel: oude mensen vallen vaker. Bovendien zijn oude botten en gewrichten veel kwetsbaarder....
Op woensdag 25 september houdt Omring-fysiotherapeute Marianne Groen een presentatie in Het Gouden Hoofd om ons te leren hoe we het valrisico zoveel mogelijk kunnen beperken. Dat gaat vérder dan alleen het weghalen van die struikelkleedjes op de vloeren van onze kamers!  De middag begint om 14.00 uur. Leden betalen € 5,-, niet-leden € 7,50. Dat is inclusief de consumpties.

 

 

Zomerfietstocht vrijdag 2 augustus

Een fietstocht van 37,5 km door het prachtige West-Friese landschap, bestemd voor elektrische en “gewone” fietsers (scootmobielen mogen natuurlijk ook meedoen). We gaan niet met een grote groep op pad. Je kunt alleen, met z’n tweeën of met een groepje van bijv. vier of zes personen starten en in je eigen tempo het traject rijden aan de hand van een duidelijke routebeschrijving. Ongeveer halverwege – bij de “stempelpost” – kun je genieten van een kop koffie of thee met gebak.

Lees meer …

 

Dagtocht juli 2024

Busreis24 7 Jopie2

Op woensdag 3 juli vond onze jaarlijkse dagtocht plaats. Deze keer naar het Jopie Huisman Museum in Workum en het historische centrum van het Elfstedenstadje Bolsward. Klik voor het fotoverslag op "Lees meer" onder de foto.
Busreis24 10 Stadhuis

Lees meer …

 

Ons 60-jarig jubileum!

1 Gezellig 1

Wel honderd vrolijke KBO-ers waren op 25 mei naar Het Gouden Hoofd gekomen om samen het zestigjarig bestaan van onze vereniging te vieren. Geen officiële plechtigheid met gasten en toespraken, maar gewoon gezellig samen feest vieren. Dat was het idee en dat is helemaal geslaagd. Het werd een middag om nooit te vergeten. Voor het fotoverslag klik je hieronder op "Lees meer".

Lees meer …

 

17 april 2024: Het Levenstestament

MrSimoneAlsemaVanDuin
Veel belangstelling was er voor de uitleg van Mr Simone Alsema-van Duin over het Levenstestament. Hiermee regelt u zaken die vóór uw overlijden aan de orde zijn. Dat kan van belang zijn als u in de ouderdom door een ernstige ziekte niet meer in staat bent om uw zaken te behartigen. Denk bijv. aan de verkoop van uw huis als u in een verpleeghuis wordt opgenomen.

Lees meer …

 

Oorlogsmuseum Medemblik

Woensdagmiddag 21 februari reed een volle bus Blokkerders naar Medemblik om het Oorlogsmuseum te bezoeken.  We werden ontvangen in de "Bevrijdingszaal", waar we koffie met "oorlogstaart" kregen.
Klik onder de foto op "Lees meer" om meer over dit uitstapje te lezen.

Oorlogsmuseum 3

Lees meer …

 

"Echt of Nep"

Op 17 januari hadden we een belangwekkende themamiddag, verzorgd door Martin Pennekamp (Rode Kruis). Het ging over de vele manieren waarop criminelen ons misleiden, vooral via de computer en de (mobiele) telefoon, maar ook gewoon aan de deur. Klik voor een overzicht van de presentatie op "Lees meer" onder de foto.
EchtOfNep 1

Lees meer …

 

Ons Kerstfeest 2023

Het was een bijzonder mooie, feestelijke dag op 22 december in Het Gouden Hoofd; ons kerstfeest met de band "The Glory Singers". Klik voor het verslag met foto's op "LEES MEER" onder de foto.
Frontpage

Lees meer …

 

Kees Schilder over Opera 17 nov. '23

We wisten het wel, maar waren toch weer verrast: niemand kan zo boeiend en amusant vertellen over opera als Kees Schilder uit Volendam! Weer liet hij ons prachtige, maar ook verrassende geluidsopnamen horen. Klik voor een verslag van deze middag op de "Lees meer" onder de foto.
KeesSchilder

Lees meer …

 

"Gewoon" drinkwater 11 oktober '23

Veel interessants was er te horen en te zien op11 oktober. Wie wist dat Blokker in 1925 waterleiding kreeg nadat de gemeenteraad eerder twee keer had besloten, dat zoiets niet nodig was? Niet alleen over het verleden wist Walter Eggers veel te vertellen. Vandaag-de-dag gebruiken we 128 liter water per persoon per dag. Waarvan 46 liter om te douchen en 30 om de WC door te spoelen. Hoezo drinkwater? Klik onder de foto op "Lees meer".
VanLennep

Lees meer …